preskoči na sadržaj
Vijesti

Naviku usvojimo i elektronički otpad odvojimo!

Akcija prikupljanja sitnog elektroničkog otpada

Dragi učenici,

s obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, on se iz kućanstava i gospodarstva mora sakupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada, pozivamo vas da nam se pridružite u akciji prikupljanja sitnog elektroničkog otpada koje će se održati

od 20. do 31. siječnja 2020.

 u holu škole.

Prikuplja  se sitni E-otpad kao što su  punjači, mobiteli, tableti, kablovi, oštećeni CD-i, DVD-i  starih oštećenih računalnih igara  te  žarulje. Kutije će biti postavljene u holu škole u koje ćete moći do kraja siječnja popuniti svim tim E otpadom!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 26. 1. 2020. 15:04

Radionica:Šumska pedagogija Vijest ima dokument u privitku

Dana 8.siječnja i 15. siječnja 2020. učenici petih razreda MŠ Buzet imali su priliku sudjelovati na radionici Šumska pedagogija koju predvodi ing.šumastva Ana Fornažar. Lepeza igara kojomsu se upoznali učenici u šumskom okruženju u okolici Buzeta, široka je.Učenici su mogli kroz igre spoznavanja povezati živa bića s okolinom, preuzimati odgovornost za sebe i za druge kroz igre izazova te  razvijati spremnost za suradnju i solidarnost kroz grupne igre i natjecanja.  Kroz kreativno izražavanje u šumi učenici su razvijali svoje komunikacijske vještine, glumili, istraživali, mjerili  i  pisali pjesmu o stablima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 26. 1. 2020. 14:45

DANI ZAHVALNOST ZA PLODOVE ZEMLJE

DANI ZAHVLANOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učenici su u svojim razrednim odjelima sa svojim učiteljicama kroz cijeli mjesec obilježavali Dane zahvalnosti za plodove zemlje kako bi podigli svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani te pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode. U školskim prostorima postavili smo  izložbu plodova zemlje užeg zavičajate učeničkih radove na temu Suncokret.

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 20. 10. 2019. 13:35

Akcija ''Zelena čistka'' Vijest ima dokument u privitku

Jedan učenik iz svakog razreda u MŠ Buzet

I ove smo se godine uključili u akciju ''Zelena čistka''  - Worlds Cleanup Day kojoj su učenici MŠ Buzet te PŠ Vrh, PŠ Roč i PŠ Lanišće očistili školsko dvorište!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 20. 9. 2019. 12:14
» Arhiva naših vijesti    
 


EKO ŠKOLA

   

 

 

 

 

 

U proljeće 2005. godine počele su pripreme za uključivanje naše škole u međunarodni program eko škola. Nakon što je odradila predviđene korake, eko status  je škola dobila sljedeće godine (2006.).

Svečano podizanje Zelene zastave održano u sklopu proslave Dana škole, 29. svibnja 2006. godine. Zastavu je podigla kuma eko škole Ervina Kisiček, ravnateljica KP "Park" u Buzetu.

Koordinatorica eko škole i voditeljica aktivnosti vezanih uz djelatnosti eko škole od 2005. do 2008. godine je bila učiteljica prirode i biologije Dolores Černeka. Od 2008. godine tu dužnost je preuzela učiteljica fizike i kemije Gabriela Isakagić, prof. Od 2010. godine eko koordinatorica je prof. hrvatskog jezika i književnosti - povijesti Kristina Pavletić Prodan. Od 2016. godine eko koordinatorica je učiteljica engleskog jezika, Slađana Katarinčić.

 

 Eko koordinator organizira i provodi aktivnosti u sklopu eko škole.

preskoči na navigaciju