preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti iz naše škole

Projekt „Učionica u prirodi"

 

 

Projekt „Učionica u prirodi", za koju je SŠ Buzet s partnerom OŠ „Vazmoslav Gržalja" dobila nepovratna sredstva Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na Natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“, nastavlja s radom.


Naime, realizacija projekta naglo je prekinuta zbog epidemiološke situacije u ožujku te se nakon toga nije ništa odradilo prema planu.

 Učenici Srednje škole Buzet, s mentorom prof. Damirom Blaževićem, započeli su s izradom konstrukcije za mobilne ploče, a  u listopadu su je dovršili.

Platno i sve potrebno za izradu jastučića pribavljeno je, no ponovno nije zgotovljeno zbog prelaska na virtualnu nastavu.

Sredinom svibnja vrijedni su djelatnici poduzeća Park d.o.o., u suradnji  s domarima osnovne škole, Arijanom Bašićem i Marinom Krančićem, pripremili teren strojnom mehanizacijom i postavili travne rešetke od recikliranog polietilena (donacija KP Park).

U kolovozu je g. Moreno Perčić, vlasnik stolarskog obrta Stolar, izradio i premazao zaštitnim lakom stolove namijenjene učionici u prirodi te su oni dopremljeni na pripremljeni teren. U međuvremenu su domari osnovne škole obradili  dvadeset i šest panjeva (donacija Hrvatskih šuma – podružnice Buzet).

Učitelji osnovne škole  tijekom cijelog su rujna, zbog povoljnih vremenskih prilika, koristili nedovršenu učionicu u prirodi te održavali nastavu kad god su im vremenske prilike dopuštale.

Krajem rujna i početkom listopada domari osnovne škole strojnom su mehanizacijom iskopali rupe i posadili živicu koja će dijeliti vrtove i učionice koje su se pokazale potrebnima u novonastaloj epidemiološkoj situaciji.

Budući da se učenici različitih razrednih odjela ne smiju miješati, a izvannastavna aktivnost „Mali vrtlari“ ove školske godine nije organizirana, članica Eko odbora Tea Marmilić, s učenicima polaznicima produženog boravka 1.a razreda,  nakon sadnje živice, organizirala je pripremu terena za vrtove. Skupljali su kamenje nastalo pri iskopavanju rupa koje bi smetalo u daljnjoj sadnji biljaka.

Isto tako su učenici polaznici produženog boravka 2.a razreda s učiteljicom Antonijom Rončević skupljali kamenje te je sad teren spreman za sadnju cvijeća i začinskog bilja.

               U iščekivanju smo lijepog vremena pa nastavljamo s uređenjem gdje će nam pomoći i polaznici DV „Grdelin“ s njihovim tetama.

Slađana KatarinčićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 16. 10. 2020.
preskoči na navigaciju