preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Dan ružičastih majica

U srijedu 22. veljače 2017. u našoj smo školi obilježili Dan ružičastih majica - simbol Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Prevencija vršnjačkog nasilja je prioritetno područje Školskog preventivnog programa kojim se buzetski učenici i učitelji intenzivno bave cijele godine na satovima razrednih odjela i na redovnoj nastavi. 


Ružičasta majica postala je simbol prevencije vršnjačkog nasilja te promicanja tolerancije i prijateljstva među vršnjacima.

Učenici i učitelji ružičastim su majicama promicali poruku nenasilničkog ponašanja među vršnjacima i istaknuli da se zalažu protiv nasilja u bilo kojem obliku.

 Važno je naglašavati da nasilje nije rješenje, već donosi još veće probleme.

U akciji obilježavanja Dana ružičastih majica organizirano je više različitih aktivnosti kojima su bili obuhvaćeni svi razredni odjeli i svi učenici, kako u matičnoj tako i u područnim školama.

Ovogodišnja novost bio je zajednički ples u dvorištu škole uz službenu pjesmu programa - "Život nije siv" koju pjeva Mia Dimšić. Ovu pjesmu je školski zbor već na početku školske godine uvrstio u svoj repertoar. Pjesmu i ples su učenici odlično prihvatili te je izvedena više puta.

Treći školski sat su učenici šestih razreda proveli u knjižnici sudjelujući u raspravi na tezu "Bullying ima teže posljedice od cyberbullyinga". Raspravu su vodili članovi Debatnog kluba naše škole, a učenicima je 45 minuta bilo premalo da pitanjima i komentarima daju svoj doprinos ovoj temi.

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda ovoga tjedna su na satovima razrednog odjela pogledali projekciju filma "Saša, ti je finila maša?". Film je nastao kao projekt radionice medijske kulture u OŠ Svetvinčenat, a iznimno dobro je prihvaćen od buzetskih učenika i učitelja.

Nizom aktivnosti učenici Posebnog razrednog odjela naše škole obilježili su Dan ružičastih majica. Promičući poruke nenasilničkog ponašanja među vršnjacima, osmislili su prigodan pano u školskom hodniku. Plakatom su naglasili da se zalažu protiv nasilja u školi i općenito, u društvu  te pozvali  sve učenike i učitelje da i oni napišu svoje poruke o njegovanju pozitivnih međuljudskih odnosa.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 22. 2. 2017.
preskoči na navigaciju