preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Zdravstveno-preventivni program "Jabuka"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U utorak, 22. studenoga 2016. godine, prigodno je obilježen završetak zdravstveno-preventivnog programa "Jabuka" koji se u našoj školi provodi već četvrtu godinu za redom. Ove smo godine program vezali uz obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca.
Program "Jabuka" je osmislila skupina istarskih psihologa, a namijenjen je učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. U našoj školi ga provode psihologinja Meri Višić i pedagoginja Zdravka Teklić. Svake godine programom su obuhvaćeni učenici 3.a i 3.b razreda.


Provođenje programa je započelo roditeljskim sastankom i radionicom za roditelje (18. 10. 2016.), nastavio se radionicama za učenike (tri radionice po dva školska sata) te završnim druženjem i izložbom radova koji su nastali tijekom radionica. Upravo taj završetak programa odvijao se jučer, 22. 11. 2016., u holu matične škole u Buzetu kada su učenici 3.a i 3.b razreda pokazali roditeljima i ostalim gostima što su sve radili i što su naučili tijekom programa. Njihove učiteljice, Željka Marinković i Milica Kodelja, su bile aktivne sudionice u programu i svakako potpora učenicima u stvaranju pozitivnih navika u životu.
U sklopu programa učenici svakog razreda zasade stablo jabuke u dvorište škole. Do sada ih imamo šest, a neka su ove godine i donijele prve plodove. Ovogodišnji trećaši nisu imali sreće s vremenskim prilikama pa je sadnja jabuka odgođena za malo sušnije vrijeme. Do tada, jabuke strpljivo čekaju u spremištu.
Nakon predstavljanja programa i otvaranja izložbe od strane ravnateljice Škole, Jadranke Bartolić Muzica, učenici i njihovi gosti malo su se opustili uz domjenak u školskoj blagovaonici uz "zdravu hranu" o kojoj su učili tijekom programa. Posebno su svi pohvalili pitu od jabuka koju je rado pripremila naša kuharica Deana.
Veliko hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da realizacija ovog zdravstveno-preventivnog programa bude uspješna i korisna za naše učenike, što je evaluacija i pokazala!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 23. 11. 2016.
preskoči na navigaciju