preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Prezentacija projekta zavičajne nastave na 4. Festivalu zavičajnosti u Umagu

U petak, 17. svibnja 2019., učenici naše škole predstavili su projekt zavičajne nastave pod nazivom „Kaj nam je u Istri NAJ“ na 4. Festivalu zavičajnosti u OŠ Marije i Line u Umagu. Ove je godine sudjelovalo 45 istarskih osnovnih škola.

Kliknite na sliku za video :)

U okviru navedenoga projekta učenici su se bavili istraživačkim radom i prikupljali informacije, vodeći se prefiksom NAJ.


Pritom su istraživali gradove, građevine, rijeke, planine, zanimljivosti, biljke, životinje, proizvode, glazbu, instrumente, plesove,… u Istri, s posebnim osvrtom na ono što je primjerice najveće, najmanje, najstarije, najnovije, najmlađe, najzanimljivije, najsjevernije, najjužnije, najviše, najniže,...


Projekt smo započeli posjetom knjižnicama uz proučavanje podataka vezanih uz spomenutu temu. Ugostili smo etnologinju Ivonu Orlić, koja je učenicima održala predavanje o naseljima u Istri s najmanjim brojem stanovnika. Tijekom školske godine organizirali smo dvije terenske nastave. U radionicama smo izrađivali razne radove vezane uz temu: najveći adventski vijenac u Buzetu, makete najznačajnijih istarskih građevina te najveća maketa najmanjeg grada na svijetu - Huma, knjižice u obliku zvijezde i harmonike, vodopad knjižice, replika najstarije lipe te fotopoint „Najljepši pogled na Buzet“.

Projekt su realizirali polaznici svih 6 odjela Produženog boravka, polaznice  Kreativne radionice matične škole te polaznici Kulturne i duhovne baštine zavičaja PŠ Roč.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mateja Činko   datum: 21. 5. 2019.
preskoči na navigaciju