preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Novosti o upisima

Poštovani roditelji/skrbnici budućih prvašića!

Planirani postupci utvrđivanja psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020./2021. godinu, zbog epidemije COVID-19 odgođeni su još u ožujku.

Obavještavamo vas da je sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15-2, URBROJ: 381-15-150-20-147 od 18. svibnja 2020. godine), zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, sada moguće nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama, s tim da su se škole dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa, s naglaskom na sljedeće mjere:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)

 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa,

 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,

 • redovito prozračivati prostorije 


 


 1. SISTEMATSKI PREGLEDI DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED (prema popisu nadležnog županijskog ureda)

Od 15. lipnja 2020. Zavod za javno zdravstvo - Školska medicina započinje provedbu sistematskih pregleda djece prije upisa u prvi razred osnovne škole, a rad je prilagođen novonastaloj situaciji.

Obavijest o terminu pregleda i provedbi sistematskog pregleda roditelji će dobiti na kućnu adresu. Pregledi će se odvijati u Domu zdravlja u Buzetu, a provodit će ih školska liječnica, Marisa Visintin-Melon, dr.med. spec. školske medicine.

Upute o potrebi pridržavanja mjera zaštite:

 • febrilna djeca i djeca s respiratornim tegobama neće biti primljena

 • prije ulaska u prostor ambulante roditelji trebaju ispuniti IZJAVU da nisu prema svom saznanju bili u riziku 

 • prije ulaska u prostor ambulante potrebno je dezinficirati ruke i obuću te staviti masku – i dijete i roditelj (NAPOMENA: ponijeti svoje maske!)

 • u pratnji djeteta može biti samo jedan roditelj

 • potrebno je doći točno u zakazano vrijeme i ne zadržavati se u prostoru ambulante

 • sa sobom treba donijeti POPUNJENE obrasce koje će roditelji, zajedno s pozivom za pregled, dobiti poštom na kućnu adresu

 

 1. ISPTIVANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (prema popisu nadležnog županijskog ureda)

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole, uključuje razgovor s djetetom i psihologijsko testiranje koje se provodi u osnovnoj školi koju će dijete upisati.

Obavijest o terminu ispitivanja i upute o provedbi istoga roditelji će dobiti telefonskim putem. Prvi termini planirani su početkom lipnja.


O ostalim aktivnostima vezanim za upis djece u prvi razred (individualni razgovori s roditeljima, upisi u školu...) roditelji će biti naknadno obaviješteni u skladu s daljnjim preporukama HZJZ i MZO.

Molimo roditelje da prate našu mrežnu i fb stranicu gdje ćemo  redovito objavljivati aktualnosti vezane za postupak upisa.

 

Psihologinja Meri Višić (091/1661036, meri.visic@skole.hr)

Pedagoginja Zdravka Teklić (091/2662645, zdravka.teklic@skole.hr)

 


 


 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Teklić   datum: 21. 5. 2020.
preskoči na navigaciju