preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
NAŠI PROGRAMI

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2018.

Šestu godinu za redom u našoj školi provodi se jednomjesečni preventivni program "Medijska pismenost" za djecu i roditelje četvrtih razreda matične i područnih škola. Cilj ovog programa je upoznavanje djece i roditelja s opasnostima korištenja interneta i drugih medija te načinima zaštite i pravilima ponašanja na internetu. 

Program, kojim se ujedno obilježava i Dan sigurnijeg interneta, provode psihologinja Meri Višić i pedagoginja Zdravka Teklić.

 


Naime, svake godine se prvog utorka u veljači obilježava Dan sigurnijeg interneta. Ove godine je to 6. veljače. 

Program se sastoji od nekoliko radionica.

Prva radionica "Opasnosti na internetu" u trajanju od dva sata održana je u 4.a i 4.b razredu. Na toj radionici su učenici razgovarali o online prijateljstvima, zaštiti osobnih podataka, elektroničkom nasilju, objavljivanju slika na društvenim mrežama i dr. te su tehnikom "u potpunosti se slažem - uopće se ne slažem" obrazlagali pojedine tvrdnje o sigurnosti na internetu.

Učenici 4. r u Područnoj školi Roč te 4. i 5. razreda u Područnoj školi Vrh su na radionici "Dan sigurnijeg interneta" upoznati s opasnostima na internetu te su pripremili plakat za školski hodnik na kojemu su prikazali svoje poruke i savjete kako se ponašati na internetu da bi bili sigurni. Radionica je održana i u 6.b razredu, a u planu je njeno održavanje u 5.a i 7.a razredu.

Na drugoj radionici (jedan školski sat) učenici su podijelili saznanja o slučajevima nasilja iz svoje okoline ili medija te su razmatrali korake koje je dobro učiniti u takvim situacijama.

Tema sljedeće radionice u 4.a i 4.b razredu su moderne ovisnosti.

Pogledajte kako se Dan sigurnijeg interneta obilježio u našoj školi:Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Teklić   datum: 6. 2. 2018.
preskoči na navigaciju