preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Eko- fotka 2018.

EKO-FOTKA 2018.

SVRHA NATJEČAJA: Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.

TEME:

  1.  Cvjetna grana poslije kiše
  2. Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

PROPOZICIJE:

-U natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Broj sudionika iz jedne škole nije ograničen.

- Svaki sudionik – učenik, učenica – može sudjelovati s najviše četiri (4) digitalne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u bojama.

- Fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi. Zadani format je 21x15 cm (15x21 cm).

- Fotografije treba dostaviti  na CD-u/DVD-u zemaljskom poštom, a u PRIJAVNICI škola šalje podatke o svim autorima, nazivima fotografija i mentorima. Prijavnicu, potpisanu od ravnatelja/ice  treba dostaviti  ispisanu na papiru, uz CD/DVD-e.

Datoteke s fotografijama  trebaju biti grupirane u mape po nazivu teme, a ispod fotografije treba biti ispisano ime i prezime autora i naziv fotografije.

- Prijavom na natječaj mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih autora. Organizator radove ne vraća. Pojedini radovi bit će reproducirani, ali ne u komercijalne svrhe.

- Radove će pregledati žiri i izabrati radove za izložbu te donijeti odluku o nagrađenim i pohvaljenim radovima. Odluke žirija su konačne i neopozive.

- Izabrani radovi bit će izloženi na WEB izložbi, na mrežnim stranicama škole, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

- Autorima najboljih radova bit će dodijeljene plakete, pohvale i nagrade. U svakoj temi dodjeljuje se zlatna plaketa za prvo mjesto, dvije srebrne za druga mjesta i tri brončane plakete za treća mjesta te do tri pohvale u svakoj temi. Proglašavaju se najuspješniji mentori,  najuspješnija škola te škola s najviše radova.

- Organizator će izraditi katalog u PDF-u, a prema financijskim mogućnostima i u tiskanom obliku. Sve škole sudionice bit će obaviještene o rezultatima natječaja.

-DVD s radovima  i prijavnicom treba dostaviti, zaključno, do 20. travnja 2018. na

Zainteresirani neka se jave eko koordinatorici škole.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Slađana Katarinčić   datum: 15. 1. 2018.
preskoči na navigaciju