preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROFESIONALNA ORIJENTACIJA I INFORMIRANJE

"Analiza poslova" - radionica za osmaše

Ovoga tjedna su osmaši u Buzetu odradili radionicu pod nazivom "Analiza poslova". Proučavajući pojedina zanimanja u skupinama su određivali koje sve poslove obuhvaća pojedino zanimanje, u kojim uvjetima se obavlja, koje su osobine i koji zdravstveni preduvjeti potrebni za obavljanje tog zanimanja. Nakon toga su potražili u kojim školama na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije se izvode programi školovanja za to određeno zanimanje. Rezultate možemo vidjeti na panou na 1. katu školske zgrade.

Da bi pronašli odgovore učenici su se poslužili brošurom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja se može pronaći i na http://www.hzz.hr/content/publikacije-skole/SU_2018_Primorska_brosura_19062018.pdf.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 17. 5. 2019. 16:19

Predavanje za osmaše

I ove godine je u sklopu aktivnosti programa profesionalne orijentacije i informiranja u petak, 3. svibnja 2019.g., naš gost bio gospodin Robert Šverko, djelatnik CIMOS-a, koji je održao predavanje učenicima 8.a i 8.b razreda. Ovoga puta je s njim u pratnji bila suradnica Tina Majcan. Gospodin Šverko je kao razvojni inžinjer učenicima govorio o različitim aspektima svoga posla. Posebno je objasnio korake nastajanja automobila od idjene skice do gotovog proizvoda istaknuvši ulogu razvojnog inžinjera u tom procesu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 17. 5. 2019. 16:38
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju