preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
OBITELJSKO PJEŠAČENJE

 

    

Kako je bilo na subotnjem pješačenju pogledajte i pročitajte na:

http://www.buzet.hr/index.php?id=111&tx_ttnews[tt_news]=1352&tx_ttnews[backPid]=35&cHash=650c544e11

 

 

 

OSLIKAVANJE OKOLIŠA ŠKOLE

DISCO MATINEJA
OTVARANJE IZLOŽBE MGA
RAZGOVORI S GRADONAČELNIKOM

U srijedu, 5. listopada 2011.g., u posjet gradonačelniku  Buzeta došlo je 16 učenika i učenica Matične škole u Buzetu. To su bili predstavnici učenika svakog razrednog odjela koji su članovi Vijeća učenika u školi.

Nakon što su se smjestili u sali za sastanke, gradonačelnik Valter Flego  pozdravio ih je i u nekoliko rečenica objasnio ulogu gradonačelnika. Nakon toga su krenula pitanja učenika.

Prvi se ohrabrio Matija Fabijančić iz 2.b razreda i pitao: "Kako se postaje gradonačelnik?", a zatim je Petra Flego iz 3.b pitala koliko je godina gradonačelnik. Nakon što im je objasnio sve o tome, krenula su raznorazna pitanja o svemu što zanima učenike u školi i gradu Buzetu.

Tako je Leonardo Smoljić iz 3.a pitao je li moguće dodati neke sprave u dječji parkić kraj škole, Erika Vivoda iz 1.a  pitala je  mogu li se u Buzetu organizirati kino predstave barem jednom mjesečno, a Luka Petković iz 6.b  pitao je planira li se u budućnosti izgraditi sportski centar u Buzetu koji bi uključivao novu dvoranu, bazen, razna igrališta i sl. Pitanja je bilo mnogo, a najviše su se odnosila na sport i sportske potrebe. Gradonačelnik je izrazio razumijevanje, no isto tako objasnio da se u ovom trenutku  ne može razmišljati o tako velikom i zahtjevnom projektu, ali da je ideja sportskog centra već duže prisutna u Buzetu i da će se svakako i u budućnosti razmišljati o tome. Sunčica Klarić iz 8.b pitala je pak  je li moguće popraviti mrežu na tzv. "betonskom igralištu" kraj Srednje škole, odnosno malo je podići da lopta ne odlazi preko mreže te odvojiti dio za nogomet i dio za košarku na istom igralištu. Gradonačelnik je odgovorio da je to moguće napraviti s obzirom da takav posao ne zahtijeva velika materijalna sredstva.  Adelina Muratagić iz 4.a  postavila je  pitanje o reflektorima na stadionu te proširenju postojećih tribina, na što je Gradonačelnik odgovorio da se u tu svrhu obnovilo igralište "Most" i da se, ukoliko NK Buzet uđe u neku višu ligu, može razgovarati i o tome.

Ela Mandalenić iz 7.a  pitala je  može li se ponovo osnovati odbojkaški klub u Buzetu, a Ana Totman iz 4.b  izrazila je  želju za osnivanjem mažoretkinja. Gradonačelnik je rekao da je sve moguće ukoliko postoji interes (i za odbojku i za mažoretkinje) te da bi trebalo provesti anketu da se vidi koliko je uistinu zainteresiranih.

Anamarija Guzijan iz 5.a  pitala je bi li bilo moguće da Grad sudjeluje u nabavci novih bubnjeva za školski bend, a Iva Katarinčić iz 5.b  uputila je otvoreno pitanje o tome može li Grad financirati nabavu pametnih ploča i klima uređaja u školi. Vezano za pametne ploče, Gradonačelnik je rekao da je to odlična ideja te da treba vidjeti koliko to stoji. Što se tiče klima, učenici su objasnili da su ove godine bili jako teški uvjeti za rad zbog vrućina, no Gradonačelnik je obrazložio da su klima uređaji bili planirani pri projektiranju škole i da se o tome puno razgovaralo, ali da su maknuti iz projekta zbog dokaza o štetnosti klime na zdravlje učenika i učitelja.

Vrlo zanimljivo pitanje uputila je Ana Totman iz 4.b razreda koja je pitala bi li bilo moguće na Trgu Fontana napraviti jednu pravu fontanu na što je Gradonačelnik potvrdno odgovorio rekavši da je to i njegova želja već odavno te da je baš prije nekoliko dana predstavljen projekt prema kojem bi trebala biti izgrađena ta fontana. Naravno, treba samo osigurati financijska sredstva i kroz fontanu na Trgu Fontana će napokon krenuti voda.

Bilo je tu još zanimljivih pitanja i odgovora, no Gradonačelnik je nakon susreta s buzetskim osnovcima požurio na susrete s njihovim vršnjacima u PŠ Vrh i PŠ Roč gdje ga je zasigurno čekalo još puno radoznalih dječjih pitanja.

 

KAZALIŠNA PREDSTAVA
BICIKLIJADA

  

 

Više o biciklističkoj utrci povodom Dječjeg tjedna 2011. pročitajte na:

http://www.ciklomanija.hr/category/vijesti/ 

 
preskoči na navigaciju