preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Već duži niz godina u četvrtim razredima matične škole u Buzetu provodi se zdravstveno-preventivni program o sigurnosti u svijetu medija.

Ove godine program nosi naziv "Medijska pismenost", a uključuje pedagoške radionice s učenicima (četiri sata) te roditeljski sastanak odnosno radionicu za roditelje. 


 

Učenici su pokazali velik interes i uopće poznavanje svijeta medija, a u radionicama su imali priliku razgovarati o svojim iskustvima na internetu te to opisati i ilustrirati. Rezultati njihovog rada izloženi su u holu škole.

Na prvoj radionici "Opasnosti na internetu" učenici su tehnikom "u potpunosti se slažem - ne slažem se" obrazlagali pojedine tvrdnje o sigurnosti na internetu. Zajednički su zaključili da nikako ne smiju objavljivati svoje osobne podatke te ni u kojem slučaju pristajati na razgovor ili sastanak s osobom koju su upoznali na internetu. U svakom slučaju, uvijek o sumnjivim situacijama moraju razgovarati sa svojim roditeljima koji će znati što treba učiniti. Svoje radove priložili su u mapu za građanski odgoj i obrazovanje.

Na drugoj radionici "Moderne ovisnosti" učenici su u timovima raspravljali o pojedinim situacijama koje dovode do ovisnosti o igricama, internetu i televiziji te svoje prijedloge rješenja  prikazali na plakatima. 

Svi su na kraju druge radionice izdvojili što je ono važno što su naučili tijekom programa te što bi poručili svojim vršnjacima, ali i roditeljima. Njihove zanimljive i konstruktivne odgovore također se može pronaći na panou u holu škole.

S obzirom da su roditelji putem jednog upitnika prije početka programa izrazili zabrinutost zbog ovog problema, o tome će imati priliku razgovarati na roditeljskom sastanku odnosno radionici koja slijedi.

Program "Medijska pismenost" dio je Školskog preventivnog programa, a provodi se u sklopu zdravstvenog i građanskog odgoja i obrazovanja. Program su osmislile i provode ga stručne suradnice psihologinja i pedagoginja.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 7. 2. 2017.
preskoči na navigaciju