preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Izložba povodom Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje

         Pod vodstvom učiteljice talijanskog jezika, Snježane Lovrinić, polaznici    Kreativne radionice pripremili su izložbu povodom Dana kruha i obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Kreativna radionica ove školske godine broji 26 učenika.

 


Na izložbi su prezentirane kreativne rukotvorine polaznika izvannastavne skupine. Učenici su od filca  izradili razne keksiće, jagodice, šarene muffine i medenjake  te sve to namirisali aromom vanilije i kokosa.

         Na kartonu su izradili crtež koji je poslužio  kao pozadinska slika. To je   krušna peć koja nas podsjeća na toplinu doma, a veliki komad svile oslikali su motivima suncokreta i raznih plodova zemlje.

         No, kreativni radovi nisu nastali samo na izvannastavoj aktivnosti, nego su svi učenici uključeni  u sakupljanje različitih jesenjih  plodova. Učenici  4. i 6. razreda  su, uz pomoć učiteljice Snježane Lovrinić i učiteljice prirode i biologije Dolores Černeka, uklopili prikupljene plodove u bogatu i raznovrsnu  izložbu.

Učiteljica Irenka Fabijančić aktivno se uključila i sudjelovala u ovom projektu izlaganjem  raznih keksa koje su ispekli učenici 2.a i 2.b  razreda na dodatnoj nastavi iz prirode. Bili su vrlo ukusni.

INTERVJU

                Članovi izvannastavne skupine Novinari popratili su sve aktivnosti koje su se u školi provodile tijekom listopada u cilju obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom školske 2016./2017. godine.

Stefan Vodopija, 5.b intervjuirao je članicu Kreativne radionice Simonu Černeka.

Stefan: Što radite na Kreativnoj skupini?

Simona: Puno izrađujemo. Sudjelovala sam u izradi kolača. To su kolači od nekih materijala i tkanine. Prvo smo izrezali krug, koncem spojili krajeve, našili perlice, napunili vatom i kapnuli kapljicu ekstrakta vanilije.

Također, na isti smo način izrađivali jagode.

Stefan: Što još izrađujete na Kreativnoj radionici?

Simona: Naslikali smo veliku peć i dimnjak na velikom kartonu. Ta je peć upotpunila izložbu.

 

Članovi INA "Novinari" : Stefan Vodopija 5.b i Simona Černeka, 5. bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 21. 10. 2016.
preskoči na navigaciju